banner16

İstanbul'da maske takmayanlara ceza kesildi

Kadıköy ve Beşiktaş'ta polis ekipleri maske denetimi yaptı, çok sayıda yurttaşa maske takmadığı için ceza kesildi. 

23 Haziran 2020
İstanbul'da maske takmayanlara ceza kesildi

Açık alanda maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından İstanbul'un Beşiktaş ve Kadıköy ilçelerinde denetim yapan polis ekipleri, maske takmayanları tek tek durdurarak ceza yazdı.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kadıköy Boğa Meydanı'nda maske denetimi yaptı. Ekipler, maskesiz dolaşanları tek tek durdurarak ceza kesti. Kimi yurttaşlar ise polis denetimini gördükleri anda maskelerini yüzlerine taktı. Yarım saat içinde 15 kişiye, toplamda 13 bin 500 lira para cezası kesildi. Ceza yazılan yurttaşlar maskelerini takmayı unuttuklarını söyledi.

Maskeli bir kişi ise, ceza kesilen kişilerle ilgili, "Hiç umursamadan gidiyorlar. Bize yazık günah değil mi 65 yaş üstüyüz. Biz evde 3-4 ay kaldık. Yazık değil mi bize, terliyoruz gözümüzden yaş akıyor. Bir yere gidemiyoruz," dedi.

Beşiktaş'ta polis, maske takmayanlara yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında yurttaşların çoğunun maske taktığı gözlendi. Maske takmasına rağmen burnunu kapatmayanlar da polis tarafından uyarılırken, yanlarında olduğu halde maske takmayan kişilere ise 900'er lira ceza kesildi.

Maskesini aracında bırakarak dolaşmaya çıkan ve polis tarafından ceza kesilen bir kişi, "Normalde günlük olarak kullanıyorum. Anlık bir olay. Yemek alayım şuradan dediğim sırada oldu olay. Maske bizim ve karşımızdaki insanlar için tabii ki. Aslında kullanmak gerekiyor" dedi.

Maskeyi kronik rahatsızlığı gerekçesiyle takmadığını belirten bir kadın ise polise "Nefes alamıyorum, o yüzden bunu mecbur kaldığımda takıyorum" derken, polis "Böyle dolaştığınız zaman hem hastalığınız için hem de bizim için daha tehlikeli bir durumda dolaşıyorsunuz," uyarısında bulundu. Polisin ceza kestiği bir kadın "Sokakta maskesiz dolaşmanın yasak olduğunu bilmiyordum," dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50