banner16

Suudi Arabistan sınırlarını en az bir hafta daha kapatıyor

Koronavirüsün mutasyona uğramasının ardından geçtiğimiz hafta sınırlarını tümüyle kapatan Suudi Arabistan’dan yeni bir açıklama geldi. Riyad yönetimi, sınırlarının en az bir hafta süreyle daha kapatılacağını açıkladı 

28 Aralık 2020
Suudi Arabistan sınırlarını en az bir hafta daha kapatıyor

Geçtiğimiz hafta koronavirüsün İngiltere’de mutasyona uğradığı haberlerinden sonra sınırlarını tamamen kapatan Suudi Arabistan’dan açıklama geldi.

‘EN AZ BİR, MUHTEMELEN İKİ HAFTA’

Suudi Arabistan resmi ajansının aktardığı haberde, Riyad yönetiminin en az bir hafta daha yasakları uzattığı, bu sürenin iki haftaya da çıkmasının muhtemelen olduğu belirtildi. Suudi yönetiminin yabancıların ülkeden ayrılmalarına izin verileceğinin altı çizilen haberde, kargo işlemlerine de izin verileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada geçen hafta açıklanan bildirinin bizzat devam ettiği belirtilirken geçtiğimiz hafta resmi Suudi Basın Ajansı, krallığın istisnai durumlar dışında tüm uluslararası uçuşları bir hafta süreyle geçici olarak askıya aldığını ve bu sürenin bir hafta daha uzatılabileceğini açıklamıştı.

KARA VE DENİZ YOLLARI DA KAPATILDI

İngiltere’de hızla yayılan corona virüs dalgasının ortaya çıkmasının ardından Riyad yönetimi önleyici tedbirler aldığını açıklamış, Suudi resmi ajansı haberi, “İstisnai durumlar dışında tüm uluslararası uçuşlar bir hafta süreyle geçici olarak askıya alındı ve bu süre bir hafta daha uzatılabilir" sözleriyle kararı açıklarken ajansın İçişleri Bakanlığı’nı atfederek yaptığı haberde, "Kara yolları ve deniz limanları üzerinden krallığa giriş de bir hafta süreyle askıya alındı ve bu karar da bir hafta daha uzatılabilir” ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50