banner16

CHP'nin İstanbul İl Binası mühürlendi

CHP'nin Sarıyer'deki il binası, ‘ruhsatsız tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı’ iddiasıyla İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlendi. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, basit bir tadilat işlemi için ‘kaçak inşaat’ propagandası yapıldığını belirtti. 

24 Aralık 2020
CHP'nin İstanbul İl Binası mühürlendi

CHP’nin Sarıyer’de bulunan İstanbul İl Binası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlendi.

Konuya ilişkin müdürlükten yapılan açıklamada, “İstanbul'un Sarıyer İlçesi Ayazağa Mahallesi'nde yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı mülkiyetindeki yapının bazı bölümlerinde ofis olarak kullanmak amacıyla ruhsatsız tadilat ve tamirat yapıldığına yönelik site yönetimince şikayette bulunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Şikayet üzerine 3194 sayılı İmar Kanununun ilgili maddesi gereğince denetim yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘ŞİKAYETTE BULUNULDU’

“İstanbul'un Sarıyer İlçesi Ayazağa Mahallesi'nde yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı mülkiyetindeki yapının bazı bölümlerinde ofis olarak kullanmak amacıyla ruhsatsız tadilat ve tamirat yapıldığına yönelik site yönetimince şikayette bulunulmuştur.

Denetim sonucunda ilgili kurumlardan onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı gerekçesiyle bina mühürlenmiştir.

Şikayete konu basit tamir tadil kapsamını aşan ve projeye aykırı kısımların projesine uygun hale getirilmesi ya da ilgili mevzuata uygun şekilde tadilat projeleri düzenlenmesi halinde İmar Kanunu kapsamında mühürleme tutanağına ilişkin gerekli işlemler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecektir.”

KAFTANCIOĞLU: YENİ BİNAMIZA ÇAYA BEKLERİZ

Binanın mühürlenmesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Kamu arazisi üzerine izinsiz kaçak inşaat yapanların, partimizin imarlı, iskanlı mülkünün ruhsatlandırılmış basit tadilatına #kaçakinşaat hastagı açtırmak için talimat vermeleri kaç puan?” dedi. Kaftancıoğlu ayrıca, “Pergolamız olmasa da çok yakında yeni il binamızda çaya bekleriz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.