banner16

Beşiktaş Belediyesi temizlik personelinden örnek davranış

Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan Ahmet Şahin, yerleri süpürürken bulduğu 270 bin dolarlık çeki emniyete teslim ederek sahibine ulaştırdı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da mesai arkadaşına bu örnek davranışından dolayı teşekkür etti. 

18 Aralık 2020
Beşiktaş Belediyesi temizlik personelinden örnek davranış

Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan 2 çocuk babası 33 yaşındaki temizlik görevlisi Ahmet Şahin belediye binası önünde günlük temizliği yaptığı sırada yerde 270 bin dolarlık çek buldu. 2 Milyon 85 bin TL değerindeki çeki hiç tereddüt etmeden Beşiktaş Belediyesi’ne getiren temizlik işçisi Şahin durumu amirlerine anlattı. Belediye ekipleri hemen harekete geçerek Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi verdi.  Polis ekipleri çekin sahibiyle iletişime geçerek çeki sahibine teslim etti.


Belediye emekçisi Şahin: Ağlayanın malı gülene hayırlı gelmez

Yaptığı örnek davranıştan ötürü takdir edilen belediye emekçisi Ahmet Şahin herkesi duyarlı bir vatandaş olmaya davet ederek şunları söyledi.
‘’ Çalışırken elime bir çek geçti. Ben de bu çeki Beşiktaş Belediyesi'ne teslim ettim. O gün sabah her zamanki gibi işime başlamıştım. Öğleden sonra 14.30 sıralarında evime gitmek için çıktım. O sırada yol kenarını da süpürüyordum ve çek süpürgeme takıldı. Çeki görünce aldım ve bugün sahibine teslim ettim. Çekin üzerini okudum 270 bin dolar olduğunu görünce şaşırdım. Kendimi o kişinin yerine koydum. O para günümüzde 2 milyonun üzerinde bir paraya denk geliyor. İnsanların hakkı yenmez ben de götürdüm teslim ettim. "Buyurun, ağlayanın malı gülene hayırlı gelmez" dedim ve çekini verdim” diye konuştu.
İş insanı olduğu öğrenilen çek sahibi ise Şahin’e teşekkür etti.

Başkan Rıza Akpolat da mesai arkadaşına teşekkür etti:

‘’Belediyemizin emekçisi Ahmet Şahin, kamuya gönülden hizmet eden bir kardeşimiz. Dürüstlüğü ile belediyemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu örnek davranışından ötürü kendisine teşekkür ediyorum.’’

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.