banner16

Pandemide tüketim arttı, faturalar ödenemedi

Koronavirüs pandemisinde fatura kullanımı artarken ekonomik koşullarla mücadele eden vatandaşlar faturalarını ödemekte zorluk çekiyor. 

16 Aralık 2020
Pandemide tüketim arttı, faturalar ödenemedi

Geliri düşen aboneler elektrik faturalarını da zamanında ödeyemedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre; Akdeniz Bölgesi’nde 2019’un ilk üç çeyreğinde meskenlerde elektrik tüketimi 2 milyar 364 milyon kWh düzeyindeyken bu yılın aynı döneminde tüketim 2 milyar 510 kWh’ye yükseldi. 

Mesken abonelerinin elektrik tüketimi en fazla ağustos ve eylül aylarında gerçekleşti.

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in gayrimenkulün enerjisi raporu Ocak-Eylül 2020 sonuçlarını değerlendiren CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, pandemi etkisiyle Antalya’daki turizm tesislerinin elektrik tüketiminin yüzde 55 kayıpla 511 milyon kWh seviyesinde kaldığını söyledi. 

Değerli, bu dönemde fatura ödemelerinde gecikmeler olduğunu belirterek “Geliri düşenler faturayı ödeyemedi. 3 ay borcundan dolayı elektrikleri kesmediğimiz için de ödemeler azaldı” dedi. 

Rapora göre 2019’un ilk üç çeyreğinde Antalya, Isparta ve Burdur’da 152 bin 423 olan toplam taşınma hareketi bu yıl yüzde 2.37’lik düşüşle 148 bin 806’ya geriledi. 2020 yılının ilk üç çeyreğinde üç ilde 46 bin 616 abone ilk kez yeni gayrimenkulünün kapısını açarken ikinci el gayrimenkule geçenlerin sayısı 102 bin 190 oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.