banner16

Şamil Tayyar’ın milletvekili olmasını FETÖ sağlamış

Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve FETÖ firarisi Ekrem Dumanlı, Şamil Tayyar'ın milletvekili olmasını kendilerinin sağladığını iddia etti. 

22 Haziran 2020
Şamil Tayyar’ın milletvekili olmasını FETÖ sağlamış

Türkiye’den kaçan firari FETÖ sanıkları, sosyal medya ağlarını kullanarak yurtdışından ülke içindeki siyasi hayatı etkilemeye çalışıyorlar. Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, firari FETÖ sanığı Ekrem Dumanlı da haftada bir video yükleyerek siyasete yön vermeye çalışıyor.

Ancak, Ekrem Dumanlı’nın yüklediği son videosunda Şamil Tayyar hakkında açıkladığı bilgiler son derece ilginç.

‘ŞAMİL TAYYAR’IN RAF ÖMRÜ BİTTİ’

Şamil Tayyar’ın Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında yaptığı paylaşım sonunda Ak Parti’deki görevlerinden istifa etmek zorunda kalmasını değerlendiren Dumanlı, raf ömrü bitti, yorumunu yaptı.

“Kullanma tarihi geçmiş bir ürünün raftan indirilmesi gibi, tahttan indirilmiş oldu” yorumunu yapan Dumanlı’ya göre, Şamil Tayyar vefasızlık örneği!

‘ERGENEKON’DAN ÇOK PARA KAZANDI!’

Ekrem Dumanlı, neredeyse tamamını Şamil Tayyar’a ayırdığı videosunda, şöyle diyor:

“Ergenekon meselesini en çok yazan da odur. Neden Şamil’in üzerine gidiyorlar? Şamil’in bir sürü hatası, bir sürü yanlışı söylenebilir. Ama, Ergenekon ilgili yazdığı şeylerden çok şöhret elde etti, çok da para da kazandı.

Fakat, AKP’de milletvekili olacak kadar AKPli değildi Şamil. Bir meslektaşı olarak bilinen bir şey söylüyorum. Açın, eski tarihlere bakın. DSP’den, Ecevit’in partisinden milletvekili adayı olmuştu, Şamil. 

Peki nasıl milletvekili oldu? O sırrı da size açıklayayım, söyleyeyim, müsaadenizle. Ergenekon’la ilgili bir yazıdan veya kitaptan dolayı bir ceza almıştı. Cezası tehir edilmişti. Bunun anlamı şuydu, benzer bir suç işlediğinde, eski cezayla beraber yeni cezayı da alacak ve hapse girecekti.

ŞAMİL TAYYAR MİLLETVEKİLİ OLSUN RİCASI

Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve FETÖ firarisi Ekrem Dumanlı, Şamil Tayyar’ın milletvekili  oluşunda, kendi yardımlarını ise şöyle anlatıyor:

“Bir yurtdışı gezisinde, gazete yönetiminden bazı arkadaşlar, Şamil’in de arkadaşı olan arkadaşlar, … tekrar hapise girmemesi için belki bir dokunulmazlık zırhına büründürülmesi, milletvekili olması lazım diye, görüştüler konuştular… Erdoğan’la lobide buluşulduğunda, birisi efendim Şamil’in hapishane ihtimali var, yakın zamanda bir mahkemesi var, ordan bir ceza alırsa, cezasını çekmek zorunda kalacak. Şu kadar sene hapis yatar. Buna bir kol kanat gerseniz, deyince, o insanların ricası üzerine Erdoğan bunu milletvekili yapmıştı. “

‘ŞU ÇOCUĞA SAHİP ÇIKIN!’

Dumanlı, Tayyar’ı ‘şu çocuğa sahip çıkın’ diyecek kadar kollayan ve FETÖ yöneticisi olarak hüküm giyen Mustafa Ünal’la ilgili tutumuna da dikkat çekerek sözlerine şöyle devam ediyor:

“Normalde siyaseten de, fikren de, yaşam tarzı itibariyle de çok AKPli olduğunu söyleyemem.  Herkes onu Ankara’dan bir şekilde tanır. Fakat bir vefasızlığın da örneğidir. Mustafa Ünal’ı da bilir. Mustafa Ünal’dan çok arkadaşlık görmüştür.  Çok abilik görmüştür. Kendi evladını teslim edecek, şu çocuğa sahip çıkın diyecek kadar yakındı. Bir çok konuda rica ederdi, bir çok konuda konuşurdu. Hepimizle konuşurdu.

‘ŞAMİL TAYYAR VEFASIZLIK ÖRNEĞİDİR’

Sonra bütün bunlar olmamış gibi, sanki Ergenekon diye bir şey yokmuş da,bizler uydurmuşuz gibi bir havaya girerek , aman bana da bir şey demesinler diye, Erdoğan’ın gözüne girmek için, AKP’nin gözüne girmek için hakkımızda, birçok arkadaşının hakkında birçok meslekdaşın hakkında bile çok ağır şeyler söyledi. Ama ne oldu? Kullanma tarihi geçmiş bir ürünün raftan indirilmesi gibi, tahttan indirilmiş oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.