banner16

İmamoğlu'ndan 'tam kapanma' çağrısı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını hakkında, "Yani iki hafta kapanacağız, başka yolu yok. Öbür türlüsü daha ciddi bir ekonomik kayıp. İki hafta, üç hafta nedir ki bizim için? Bunun mu altında kalacağız yani? Kalmayız. Bu konuda hükümetin tavrını anlayabilmiş değilim" ifadelerini kullandı. 

12 Aralık 2020
İmamoğlu'ndan 'tam kapanma' çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu YouTube'ta “Daktilo1984” kanalına konuk olarak oldu.

Kuraklığın bir gerçek olduğunu ve şu anda İstanbul'da kuraklığın yaşandığını söyleyen İmamoğlu, “Şu anda yüzde 20'lere gerilemiş bir baraj doluluğumuz var. Bu tabi 2007'den sonraki, son yıllarda, yaşadığımız en büyük kuraklık. Tabi tedbirler alıyoruz. Bir yandan kendi içimizde, insanlarımıza tasarruflu davranmaları konusunda spotlar, filmler yayınlıyoruz, duyurular yapıyoruz. Ama bu tabi yeterli mi? Değil. Bu son ana kalıyor. Böyle olmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

“30 YILLIK BİR MELEN KONUSU VAR”

Su sorununun yıllardır konuşulan bir konu olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “30 yıllık bir Melen konusu var. Seçimden önce buna atıfta bulunarak, ‘2040'a kadar su sorunumuz kalmadı' dendi. Açıkçası ben seçilene kadar Melen'le ilgili somut bilgiye sahip değildim. Ama gördük ki orası ta 2016'da açılması hedeflenen ve açılmadığını, açılamadığını gördüğümüz Melen'de, Tarım Orman Bakanımızla yaptığımız görüşmede görünen şu ki; Melen'in İstanbul'a faydasına daha dört yıl var” diye konuştu.

“HER ŞEYE RAĞMEN BU SORUNU AŞACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

İBB olarak konuya ilişkin hızlıca tedbirler alma konusunda karar aldıklarını belirten İmamoğlu, “Melen'in suyundan daha fazla faydalanmak adına iki pompa artışıyla ilgili girişimde bulunduk. Tabi bu bir zaman alıyor. Önümüzdeki yaz sonuna, hatta sonbaharı bulacak bir yatırım süreç olarak. Hatlar döşenmiş, pompa yatırımını yapacağız. Hemen harekete geçtik. Süreç başladı ama zamana ihtiyaç var. Ben, her şeye rağmen bu sorunu aşacağımızı düşünüyorum. Melen'deki deredeki suyun bizim en sıkıntılı anımızda, bizim en azından şu güncel sorunu aşma konusunda destek olacağını görüyorum” açıklamasında bulundu.

“MELEN’İN DEVREYE GİRMESİ ÜÇ İLA DÖRT YIL ARASINDA BİR SÜREÇ”

İstanbul'un Istrancalar'dan beslendiği barajlar olduğuna ve Terkos'un da önemli bir kaynak olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Ama ilginçtir Trakya çok kurak ve ne yazık ki oradan uzun zamandır su temini yapamıyoruz. Bunda da temel sorun; kuraklık, artı üstüne Melen'in bitmemiş olması. Bizim gelir gelmez süreçle ilgili tespit çalışmalarımızın şu faydası oldu; Melen konusunda kararlı adımlar attı bakanlık. İhalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı. Şu anda da projeyle ilgili kaygılarımız var onu paylaşıyoruz ama tahmin ediyorum ki, oranın dolması, sistemin devreye girmesi üç ila dört yıl arasında bir süreç” dedi.

“İSTANBUL'U SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin çok tedbirli olması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, “Şehrin sağını solunu çekiştirmemek zorundayız. Şehri çıldırtmamak zorundayız. Çok tasarruflu bir kitleye dönüşmek zorundayız. Bir yandan da her şeye rağmen deniz suyunun da içme suyu olması konusunda çalışmalarımız da sürüyor. Bu konuda analizlerimiz var. Yurt dışından bu konuda deneyimli, tedbirli yatırımcılarla görüşüyoruz. Çok önemsediğimiz bir husus. İnşallah İstanbul'u susuz bırakmayacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50