banner16

CHP'li Bülbül: Hükümet Anayasa'yı ayaklar altına aldı

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, baro başkanları ve avukatların polis tarafından engellenmesine tepki gösterdi. 

22 Haziran 2020
CHP'li Bülbül: Hükümet Anayasa'yı ayaklar altına aldı

AKP ve MHP'nin baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı “savunma yürüyor” sloganıyla dört gündür yollarda olan baro başkanlarının Ankara girişinde polislerce engellenmesine CHP’den tepki geldi. CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, “Bir avukatın kendi ülkesinin başkentine girişini kolluk kuvvetlerini girişine izin verilmemesi kabul edilemez. Avukatların şehre alınmaması ve polis müdahalesi açık şiddettir. Adaletin temeli, savunmanın baş aktörleri olan avukatların Anayasal hakları ihlal edilmektedir. Hükümet Anayasa’yı ayaklar altına almıştır” dedi.

“Hükümet hakkını savunandan korkuyor”

Hükümetin baroların gücünden korktuğunu belirten Bülbül, “Hazırladıkları yasa teklifi de bugün avukatlara yapılan muamele de bunun göstergesi. Hükümet adalet için mücadele edenden, hak arayandan, hakkını savunandan korkuyor. Adaletsiz bir sistem yarattılar ve bu oyunu bozmak isteyen herkesi düşmanlaştırıyorlar. Elinde bir çekiç ve herkesi çivi olarak gören iktidar dikensiz bir gül bahçesi yaratmak için muhalif olan, sesini biraz yükselten herkesi sindirmeye çalışıyor. İstediği kararları vermeyen hakimlere sürgün cezası veriyor, baş kaldıran barolar ve avukatların karşısına polisi dikiyor. Bugün hepimizin yapması gereken avukatların bu mücadelesine destek olmaktır. Eğer bugün savunma hakkımızı kaybedersek özgürlüğümüzü kaybederiz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.