banner16

'Yargı reformu'nun içeriği belli oldu

Ocak ayında Meclis'e gelecek yargı paketinde AYM ve AİHM kararları 'yeniden yargılama' sebebi olacak, iddiaya göre tutukluluk süreleri azalacak. 

26 Kasım 2020
'Yargı reformu'nun içeriği belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir dile getirdiği yargı ve ekonomi alanında reformlara ilişkin ilk notlar ortaya çıkmaya başladı.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, yapılan çalışmada, “ifade özgürlüğü” alanıyla ilgili davalarda “uygulamadaki farklılıkların giderilmesi”, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ihlâl kararlarının “yeniden yargılama” sebebi sayılması, ticari arabuluculukta kapsamın genişletilmesi gibi başlıklar öne çıkıyor.

Mevzuat çalışmasının ocak ayında 4. yargı paketi olarak Meclis’e sunulacağı ifade ediliyor.

Yeni düzenlemeyle 102. maddede ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren davalarda, 7 yıla kadar çıkarılabilen tutuklama süresinin aşağı çekilmesi planlanıyor.

4. yargı paketinde, hakim ve savcıların isteği olmaksızın başka yere tayin edilememesini sağlayacak coğrafi teminat düzenlemesinin de yer alacağı ifade ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.