banner16

CHP’den 'Covid-19 meslek hastalığı sayılsın' teklifi

Bursa Tabip Odası, CHP'nin Covid-19’un tüm sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması talebini dikkate alarak bir kanun teklifi hazırladığı ve TBMM Sağlık Komisyonu’na sunduğunu açıkladı. 

24 Kasım 2020
CHP’den 'Covid-19 meslek hastalığı sayılsın' teklifi

Bursa Tabip Odası, CHP'nin Covid-19’un tüm sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması talebini dikkate alarak bir kanun teklifi hazırladığı ve TBMM Sağlık Komisyonu’na sunduğunu açıkladı.

CHP, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile beraber 65 Tabip Odası’nın Covid-19’un tüm sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması talebini dikkate alarak bir kanun teklifi hazırladı. Bursa Tabip Odası (BTO) da kanun teklifin TBMM Sağlık Komisyonu’na sunulduğunu açıkladı.

Teklifte 11 Mart'tan bugüne yaşanan gelişmeler hatırlatılırken, Covid-19’un Türkiye’de ilk görüldüğü andan itibaren, sağlık sistemi içerisinde yer alan tüm sağlık çalışanlarının salgınla mücadelede hayati bir rol üstlendikleri vurgulandı.

UYGULANAN YANLIŞ POLİTİKALAR

Teklif metninin gerekçesinde, Covid-19 ile mücadelede hastalığın en yüksek bulaşıcılık riskine rağmen sağlık çalışanlarının en kritik ve riskli görevlerini uzun saatler boyunca, adeta canlarını hiçe sayarak büyük bir özveriyle aylardır yaptıkları belirtildi. Bugün gelinen durumda Covid-19 salgınının sağlık çalışanlarının yıllardır çözülemeyen sorunlarına yenilerini eklediği belirtilen teklif gerekçesinde, salgın sürecinde uygulanan yanlış politikaların da sağlık çalışanlarını yıldırdığı ve bu hastalığa karşı savunmasız bırakıldığı vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Recep Akdağ, komisyonda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olması konusunda uzlaşma sağlandığını, ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söylemişti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut ise BirGün’e yaptığı açıklamada, “Covid-19'un meslek hastalığı sayılması önerisinin Meclis Komisyonu'nda henüz kabul edilmediğini” belirterek “Meclis Komisyonu’nda tüm partiler tarafından mutabakat sağlandı ama kanun metni Komisyon’a henüz getirilmedi. Covid-19’un meslek hastalığı olması için önce kanun metni hazırlanıp komisyona getirilmeli, burada onaylanmalı ve ardından da Meclis Genel Kurulu'nda getirilerek kabul edilmeli. Covid-19’un meslek hastalığı sayılması için tüm partiler mutabakat sağlasa da ben AKP ve MHP’nin yan çizeceğini düşünüyorum. Yan çizmezlerse ve Covid-19 meslek hastalığı sayılırsa da bu gelişme bizi mutlu eder” diye konuşmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.