banner16

Sputnik V aşısının fiyatı belli oldu

Rusya'da ücretsiz olarak uygulanacak Sputnik V koronavirüs aşısının yabancı pazarlar için bir dozunun 10 dolardan düşük olacağı açıklandı. 

24 Kasım 2020
Sputnik V aşısının fiyatı belli oldu

Rusya'nın tescil işlemleri tamamlanmış ilk Kovid-19 aşısı olan Sputnik V'nin klinik denemelerinde, aşının uygulanışından 42 gün sonra elde edilen bulgular koronavirüse karşı yüzde 95 etkili olduğunu gösterdi.

Sputnik'in aktardığına göre; Sputnik V aşısının 18.794 gönüllü üstünde yapılan klinik denemelerinde elde edilen verilerin ikinci ara analizi sonucunda, aşının ilk dozunun uygulanışından 42 gün sonra yüzde 95'ten fazla etkili olduğu bulgusu elde edildi.

Sputnik V aşısının finansörü olan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'nun (RDIF) yetkilileri, aşının her iki dozunun uygulanması ardından, ilk dozun uygulanışından sonraki 28. gün ise aşının yüzde 91.4 etkili olduğunu gördüklerini belirtti.

​Sputnik V aşısının denemeleri esnasında gönüllüler gruplara ayrılıyor, bir kısmına iki doz aşı, bir kısmına ise iki doz şeklinde placebo yani etkisiz bir sıvı enjekte ediliyor.

İki dozun ardından da aşının yapıldığı belirli aralıklarla bağışıklık sistemlerindeki değişiklikler gözleniyor.

'Yabancı pazarlar için bir dozu 10 dolardan düşük, Rusya vatandaşları için ücretsiz olacak'

Bunun yanında RDIF’in Sputnik V aşısının Twitter hesabından yayınlanan açıklamasında, aşının bir dozunun uluslararası piyasalar için fiyatının 10 dolardan düşük olacağı kaydedildi. 

​Sputnik V'nin iki doz şeklinde uygulanması gereken bir aşı olduğu hatırlatmasının yapıldığı açıklamada, Rus aşısının benzer derecede etkili olduğu açıklanmış diğer aşıların yarısı fiyatında olacağı kaydedildi.

Aşının, Rusya vatandaşlarına ise ücretsiz olarak uygulanacağı belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50