banner16

Bülent Arınç: Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş da tahliye olabilir

Habertürk'te canlı yayında soruları yanıtlayan Bülent Arınç, "Osman Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" dedi. 

20 Kasım 2020
Bülent Arınç: Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş da tahliye olabilir

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi AK Parti'li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğunu eleştirdi. Arınç, "Belki şunu konuşmuşlardır diyerek, bu iddianameleri okuyarak isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bile demiştim, cübbeyi bile giyesim gelmişti" dedi. Arınç, "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" ifadesini kullandı.

Habertürk'te Nedir Ne Değildir'e konuk olan ve gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Arınç, Selahattin Demirtaş'ın cezaevindeyken çıkardığı 'Devran' kitabına ilişkin, "Devran kitabını okudum, Belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir" yorumunu yaptı.

'KAVALA'NIN HALA TUTUKLU KALMASINA HAYRET EDİYORUM'

Arınç, 3 yıldır cezaevinde olan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin "Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala'nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım!" diyerek savcılara çağrıda bulundu.

Arınç, Kürt meselesine de değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. 1980'de Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar sonra hepimizin "Devran" hikayelerinden okumamız lazım. Çözüm sürecinde bazı isimlerin tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da tahliyesi sağlanabilir. Mahkemeler, yargıçlar özgürlükçü düşünürler."

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI

Arınç, gazeteci Ahmet Takan'ın, Berat Albayrak'ın istifasındaki Bülent Arınç etkisi hakkında yazısındaki iddialarına da yanıt verdi. Arınç "Bir gazeteci yazdı aramızdaki ağabey kardeş ilişkisinden de bahsederek kendilerini bir kenara davet edip, 'Bak, iş böyle böyle demişim ve kendisini uyarmışım.' Bir defa şunu rahatlıkla söyleyeyim istişare kurulunda bu tür konular isim zikredilerek konuşulmaz. İsim zikredilerek konuşulması da aykırı bence. Yani ismi geçen kişinin sayın cumhurbaşkanımızla aile içi yakınlığını bilen birisi olarak ismen zikrederek böyle bir şeyden bahsedemem. Olsa olsa belki genelde bir makro ekonomik değerlendirme yapmış olabilirim" ifadelerini kullandı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, "Arınç, ekonominin kötü gidişatına izah ettikten sonra 'Merkez Bankası dövizlerinin tamamen eridiğini' net olarak Erdoğan’a söylemiş. Tayyip Erdoğan, 'Sen ne diyorsun? Nasıl olur yahu?' diye hiddetlenip tepki gösterince 'Ben senin abinim diye' konuşmasına devam eden Arınç, geçmişte bazı ülkelerde yaşanan büyük sıkıntıları da hatırlatarak 'Bizi burada…' deyip oldukça duygusal tonda söyleyeceklerini bitirmiş" ifadelerine köşe yazısında yer vermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.