banner16

Hindistan ile Pakistan arasında sınır çatışması: En az 15 ölü

Hindistan ile Pakistan arasında sınırda yaşanan çatışmada en az 15 kişi yaşamını yitirdi. İki taraf da çatışmayı başlatanın karşı taraf olduğunu savundu. 

14 Kasım 2020
Hindistan ile Pakistan arasında sınır çatışması: En az 15 ölü

Hindistan ile Pakistan arasında bugün yaşanan sınır çatışmasında iki taraftan 10'u sivil en az 15 kişi yaşamını yitirdi.

Taraflar çatışmayı karşı tarafın başlattığını savunan açıklamalar yaptı.

Hindistan Keşmir'in kuzeyinde Pakistan'dan bir sızma girişiminin önlenmesinin ardından "Kontrol Çizgisi" olarak bilinen sınır hattının bazı noktalarında havan ve diğer silahlarla ateş açıldığını açıkladı. 

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada ise Hindistan ordusu tarafından "sebepsiz ve fark gözetmeden" ateş açıldığı ve buna karşılık verildiği belirtildi.

Hindistan çatışmalarda 3 askerinin, bir sınır muhafızının ve 6 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada 4 sivilin ve bir askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Reuters'ın aktardığına göre Keşmir'in Pakistan kontrolündeki bölgesinden hükümet yetkilisi Seyid Şahid Kadri "Her zamanki gibi acımasızca sivil nufüsu hedef aldılar" dedi. Kadri ölenler arasında bir kadının olduğunu ve 27 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hindistan yönetimindeki Keşmir yetkilileri 8 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirenler arasında olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.