banner16

Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e açıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni'yi Haydarpaşa Limanı'ndan Karadeniz’e uğurladı. Dönmez, "Fatih'in keşfi Türkiye’nin umudu yeni heyecanların başlangıcı oldu. Şimdi sıra Kanuni de" dedi. 

13 Kasım 2020
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e açıldı

Kanuni sondaj gemisi, geçtiğimiz günlerde direklerinin kesilmesinin ardından Yenikapı açıklarına demir atmıştı. Kanuni bugün sabah erken saatlerde Kadıköy açıklarına demirledi. Kıyı Emniyeti'ne bağlı Nene Hatun, Kurtarma 5 ve Kurtarma 11 botları sondaj gemisine eşlik etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisini Haydarpaşa Limanı'ndan Karadeniz’e uğurladı. Törende konuşan Bakan Dönmez, "İnşallah bir müjdeli haber de Kanuni’den gelecek" dedi ve şu mesajları verdi: 

"Tuna-1 keşfi 2020 yılında dünyada denizlerde yapılan en büyük keşif olarak kayıtlara geçti. Söz verdiğimiz gibi gazı 2023’te milletimizin kullanımına sunmak için hazırlandık. Fatin 31 Ekim itibarıyla Sakarya Gaz Sahası’ndaki Türkali-1 kuyusunda çalışmalara başladı. Şu an itibarıyla 2 bin 600 metreye kadar indi. Fatih 7/24 sondajına devam ediyor."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50