banner16

Erdoğan, 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 12. Büyüelçiler Konferansı'nda konuştu. 

09 Kasım 2020
Erdoğan, 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Dünyayla beraber ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle maalesef sizleri bu sene Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istediğimiz gibi ağırlama fırsatı olmadı. Gerek büyükelçilerimiz, gerekse Cumhurbaşkanlığı Danışmanları hep birlikte buradayız. Her birinizi gayretleriniz, emekleriniz için gönülden tebrik ediyorum. Toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve hariciye teşkilatımız için hayırlı olmasını diliyorum.

Büyükelçilerimiz koronavirüs salgınıyla da mücadele etmek zorunda kaldı. 1,3 milyon insanın hayatına mal olan bu salgın, üstü örtülen birçok çarpıklığın gün yüzüne çıkmasını sağladı. Ekonomik bakımdan çok güçlü ülkelerin ve sosyal güvenlik sistemlerinin ne kadar zayıf olduğunu görmüş olduk. Muhalefetin bizi çekmek istediği tuzağa düşmedik.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin avantajlarını kullanarak süreci yönettik. Yurtdışında bulunan insanlarımızı da sahipsiz bırakmadık. Olağanüstü çabalarınızla yurtdışında zor durumda kalan vatandaşlarımıza yardım elini uzattık. Cumhuriyet tarihinin en büyük tahliye operasyonunu gerçekleştirerek 100 binden fazla vatandaşımızı ailesiyle buluşturduk. Türkiye'den memleketlerine dönmek isteyen 38 bin yabancıya da destek sunduk. Ülkemizden yardım talep eden 155 ülke ve 9 uluslararası kuruluşa destekte bulunduk. İnancımızın, kültürümüzün gereği olarak yaptık.

‘ÜLKEMİZE YENİ PİŞMANLIKLAR YAŞATMAMAYA KARARLIYIZ’

Uluslararası ilişkilerde çok merkezlilik eğilimi ve bölgeselleşme giderek önem kazanıyor. Tedarik zincirlerinin yeniden paylaşıldığı yeni bölgesel ittifakların kurulduğu siyasi ve ekonomik arenanın yeniden şekillendiği bir kavşaktayız. Bu kritik kavşakta Türkiye'nin avantajlarını ne ölçüde kullanabileceği bugün atabileceği adımlara bağlı. Ülkemize yeni pişmanlıklar yaşatmamaya kararlıyız.

LİBYA VE DOĞU AKDENİZ AÇIKLAMASI

Bugün Libya'da siyasi çözüm umutları yeniden yeşermişse bunda Türkiye'nin zamanında yaptığı müdahalenin çok ciddi katkısı bulunuyor. Her alanda Libya halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz'deki her türlü gelişmenin yükünü taşıyan ülkemizin doğal kaynaklar söz konusu olduğunda yok sayılmasına elbette rıza gösteremezdik. Yunanistan'ın provokasyonlarına rağmen doğu Akdeniz meselesinde daima soğukkanlı davrandık. Avrupa Birliği'ni Türkiye'yi kendinden uzaklaştıran stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını ümit ediyoruz. Tehdit şantaj dilinin hiçbir fayda sağlamayacağı artık anlaşılmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.