banner16

Viyana saldırısının ardından Avusturya'da 3 günlük yas ilan edildi

Avusturya hükümeti, başkent Viyana'da dün gece 5 kişinin öldüğü,17 kişinin yaralandığı saldırının ardından gerçekleştirdiği özel oturumda, ülkede üç günlük yas ilan edildiğini duyurdu. 

03 Kasım 2020
Viyana saldırısının ardından Avusturya'da 3 günlük yas ilan edildi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün gece 5 kişinin öldüğü,17 kişinin yaralandığı saldırının ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Avusturya İçişleri Bakanı Nehammer, basına yaptığı açıklamada, Başbakan Sebastian Kurz başkanlığında gerçekleştirilen özel oturumda, ülkede üç günlük yas ilan edildiğini belirtti. Nehammer, kamu binalarının perşembe gününe kadar kapalı olacağını ifade ederek, " Öğleden sonra saldırıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilecek. Avusturya Cumhuriyeti, çeşitlilik, diyalog ve birbirine saygı ülkesi olmuştur ve öyle olacaktır, 2 Kasım 2020 olayları ülkemizi daha da sarsmış ve etkilemiştir. Avusturya Cumhuriyeti olarak özgürlüğü, demokrasiyi ve bir arada yaşamamızın değerlerini kararlılıkla ve gerekli tüm araçlarla savunacağız" dedi.

Öte yandan yas kararı sonrası, federal binalar üzerindeki bayraklar yarıya indirilerecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50