banner16

İran’da Türkçe çekilen film Kömür TRT2’de

Pandemi sürecinde her gün yayınladığı ödüllü ve prestijli filmlerle adından söz ettiren TRT2, 21 Haziran’da İran’da Türkçe çekilen Kömür isimli filmi de ekrana getiriyor. 

19 Haziran 2020
İran’da Türkçe çekilen film Kömür TRT2’de

Kömür, İranlı Türk yönetmen İsmail Monsef tarafından Azerbaycan Türkçesinde 2019’da çekildi. Film İran’ın en önemli film festivali olan Uluslararası Fecir Film Festivali’nde ilk gösterimini yapmış uluslararası çok sayıda festivalde de gösterilmişti.

İran sinemasında son dönemde yükselişe geçen Türkçe film akımı, ülkedeki Azerbaycan Türklerinin anadillerinde film çekmeleriyle yaygınlaşan bir akım.

Kömür filmi oğlunun hapse mahkûm edilmesinin ardındanAzerbaycan'a kaçmasından sonra, trajik bir sarmalın içine itilen bir babanın giderek ahlaki normlarını değiştirmeye başlamasını anlatıyor.

Yönetmenin daha önce çektiği Ardak ve Ağla isimli kısa filmleri, ABD, İtalya, Ermenistan, Mısır ve Türkiye gibi farklı ülkelerdeki film festivallerinden ödüller almıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.