banner16

Van'da TIR'ın dorsesinde 210 kaçak göçmen yakalandı

Van'ın Erciş ilçesinde, şüphe üzerine durdurulan TIR'ın dorsesinde yurda girdikleri belirlenen 210 kaçak göçmen yakalandı. TIR şoförü gözaltına alındı. 

29 Ekim 2020
Van'da TIR'ın dorsesinde 210 kaçak göçmen yakalandı

Van İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin, "göçmen kaçakçılığı" ve "insan ticareti" yapanlara yönelik çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Erciş ilçesinde şüphe üzerine E.K.'nin kullandığı TIR'ı durduran ekipler, arama yaptı.

Aramada, TIR'ın dorsesinde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 170 Afganistan, 26 Pakistan, 9 Irak, 4 Bangladeş ve 1 Özbekistan uyruklu toplam 210 kaçak göçmen yakalandı.

TIR'ın kapalı kasa dorse kapısının, sahte olduğu değerlendirilen "gümrük mührü" ile kapatıldığı ve araç içerisinde yapılan aramada ise sahte sevk irsaliyesi ele geçirildiği belirtildi.

TIR şoförü E.K. gözaltına alınırken, kaçak göçmenlerin işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecekleri öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.