banner16

Babacan'dan Bahçeli'ye 'siyasi fosil' yanıtı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Biz askıya ekmek çıkardık, deva yerine beladan ibaret olan siyasi fosiller sazan gibi ağa takıldı" sözlerine, "Bu konuda söylenecek çok şey var ama girmeyeceğim bunlara, herkes her şeyi görüyor" şeklinde yanıt verdi. 

24 Ekim 2020
Babacan'dan Bahçeli'ye 'siyasi fosil' yanıtı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Biz askıya ekmek çıkardık, deva yerine beladan ibaret olan siyasi fosiller sazan gibi ağa takıldı" sözlerine yanıt verdi.

"Grup toplantısında hükümetin ortağı öfkeyle bize sataşmış, partimizi, arkadaşlarımızı ve beni de kastederek ‘siyasi fosil’ gibi bir laf etmiş" diyen Babacan, "Şimdi bize ve bana diyor bunu ‘siyasi fosil’ diye. Neyse artık buraları geçelim, çok uzatmayalım o konuyu. Şimdi Türkiye’nin en yeni siyasi hareketine, sahiplerinin gençler olduğu bir partiye siyasi fosil denmez. Bu konuda söylenecek çok şey var ama girmeyeceğim bunlara, herkes her şeyi görüyor" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİ NEREDE KÖTÜYSE MHP ORADA"

MHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Babacan, "Hükümetin ortağı askıda ekmek kampanyası başlattı. Bugün bu kampanyayı başlatan hükümet ortağı ekonomi ne zaman kötü olsa oradan hükümet ortağı olarak karşımıza çıkıyor. Hatırlayın üçlü koalisyon dönemini, 90’lı yılların sonu, 2000-2001 o dönemde yaşanan ve yakın tarihimizin en büyük krizi olan 2001 krizinde neler yaşanmıştı hatırlayın. 20’ye yakın banka batmıştı memlekette, milli gelirin 3’te 1’i kaybedilmişti, gecelik faiz yüzde 7 bin 500’ü görmüştü. Yıllık enflasyon yüzde 70’leri geçmişti. Başbakanlığın önünde yazar kasalar fırlatılmıştı. O zatın çalışma odası o binadaydı, halkımız yine açlık sınırındaydı, yine becerememişlerdi. Dünya Bankası’ndan bir Başkan Yardımcısını ekonominin başına getirmek zorunda kalmışlardı. Borcun faizini ödeyebilmek için dahi, yeni borca ihtiyaç duymuşlardı" diye konuştu.

Babacan, şöyle devam etti: "Şu an bunlar yine hükümete ortak ve ülkemiz yine derin bir ekonomik krizin içinde, bunu biliyorlar. Ortak oldukları hükümet yönetmeyi beceremeyip vatandaşı ekmek parasına muhtaç bırakıyor sonra da bunlar ekmeği asıyorlar meydanlara. Biz bu ülkenin yerli ve milli geleneklerine bu kadar yabancı bir duruş görmedik açıkçası.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.