banner16

Danıştay'dan YKS itirazı hakkında karar

Danıştay 8. Dairesi, YKS'nin yapılmasına ilişkin kararın iptali istemiyle açılan davayı reddetti. 

19 Haziran 2020
Danıştay'dan YKS itirazı hakkında karar

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, sınavın ilk ertelendiği 25-26 temmuz'dan 27-28 haziran'a geri çekilmesi kararında mevcut Covid-19 koşulları nedeniyle, 'kamu yararı' olmadığı ve "hukuka aykırı" olduğu iddiasıyla yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a başvurmuştu.

YÖK ve ÖSYM'nin, 2,5 milyon adayın gireceği YKS'nin iptali başvurusuyla ilgili savunmasında, "Salgının hazirandaki durumu öngörülebilir olarak değerlendirilirken sonraki bir tarih olan temmuz ayında salgının ne şekilde seyredeceği hususu hazirana oranla daha belirsiz bir zaman dilimine işaret etmektedir. Temmuz ayının haziran ayına göre salgın bakımından daha güvenli bir zaman dilimi olduğunu söyleme imkanı yoktur" ifadeleri almıştı. 

SINAVIN YAPILMASINA DAİR İPTAL BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Danıştay 8. Dairesi, YKS'nin yapılmasına ilişkin kararın iptali istemiyle açılan davayı reddetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50