banner16

Wushu Federasyonu'nda skandallar bitmiyor!

Wushu Federasyonu Asbaşkanı Fatih Çapoğlu’nun yeğeni Dursun Ali Çapoğlu, 2020 Türkiye Şampiyonası’nda serisini tamamlamamasına rağmen aralarında teyzesinin de bulunduğu hakemler tarafından şampiyon ilan edildi. 

19 Haziran 2020
Wushu Federasyonu'nda skandallar bitmiyor!

Wushuda skandallara her gün bir yenisi ekleniyor. Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı A. S. A’nın minikler kategorisinde şampiyon olduğu turnuvada hakem heyetinde yer aldığı ortaya çıktı.

Heyet de ayrıca A. S.’nin ablası Zeynep Makbule Akyüz de bulunuyordu. A. S. A., 26 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Minikler-Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Wushu Şampiyonası’nda ikili kılıç shuangjian disiplininde şampiyonluğa ulaşmıştı.

Sakarya Wushu İl Temsilcisi Fatih Çapoğlu’nun oğlu Dursun Ali Çapoğlu, aynı zamanda Ulusal Takım Antrenörü olan Fatma Akyüz’ün ve TWF Asbaşkanı Muhammet Çapoğlu’nun da yeğeni.

Serisini tamamlayamadı ama hakem olan teyzesi şampiyon ilan etti!

BirGün Gazetesi'nin haberine göre; Dursun Ali, Antalya’da düzenlenen 2020 Türkiye Şampiyonası’nda performansını sergilerken hata yaptı ve hareketini yarıda bıraktı. Kural gereği, sporcu yarışma esnasında hareketlerini unutup yarıda bırakırsa hakem masası tarafından puanlama yapılmaz.

Ancak yarışmacı unuttuğu için tekrardan yarışmak isterse eksi 1 puan ile yarışmaya başlar. Dursun Ali Çapaoğlu ise hareketi unutmasına rağmen yeniden yarışmadı ve hiç puanlanmaması gerekiyorken aralarında teyzesinin de bulunduğu hakemlerin puanlarıyla şampiyon ilan edildi.

Öte yandan Meclis gündemine de taşınan Elif Akyüz’ün aynı turnuvaya hem hakem olarak hem de sporcu olarak katılmasına ilişkin TWF Asbaşkanları’ndan Hasan Mehmet Kuyumcu sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Turnuvadaki görüntülerle de ispatlanan durumu yalanlayan ve aynı zamanda Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) uzman olan Akyüz, Elif Akyüz'le ilgili ithamların tamamen çarpıtma ve gerçek dışı olduğunu dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.