banner16

'BM Güvenlik Konseyi Karabağ’daki tırmanan gerilimi yarın ele alabilir'

BM Güvenlik Konseyi’nde yer alan Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin Dağlık Karabağ’daki durumu görüşmek için bugün için acil toplanma talebinde bulunmak istedikleri belirtildi. 

29 Eylul 2020
'BM Güvenlik Konseyi Karabağ’daki tırmanan gerilimi yarın ele alabilir'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) yer alan Almanya ve Avrupalı ortaklar, Dağlık Karabağ’daki durumun ele alınması amacıyla Salı gününe acil toplantı talep etmeyi planlıyor.

Sputnik’e bilgi aktaran bir yetkili, “BM Güvenlik Konseyi’nde yer alan Almanya ve Avrupa ülkeleri, Salı günü ‘muhtelif’ bölümünde Karabağ sorununun görüşülmesini talep etme niyetinde” diye konuştu.

BMGK’daki kaynağın ifadelerine göre konuyu BM Güvenlik Kurulu’nun gündemine taşımak isteyen ülkeler Almanya, Fransa ve İngiltere.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.