banner16

Ermenistan 18 yaş üstü erkeklerin ülkeyi terk etmesini yasakladı

Ermenistan hükümeti, seferberlik için 18 yaşın üzerindeki tüm erkeklerin ülkeyi terk etmelerini yasakladı. 

29 Eylul 2020
Ermenistan 18 yaş üstü erkeklerin ülkeyi terk etmesini yasakladı

Rusya merkezli yarı resmi haber ajansı Tass'a göre, Azerbaycan ile yaşanan çatışmalar nedeniyle sıkıyönetim kararı alan Ermenistan kabinesi, seferberlik listesinde bulunan 18 yaş üstü tüm erkeklerin ülkeyi terk etmelerini öngören kararı kabul etti.

Euronews'teki habere göre, Dağlık Karabağ'da geçen Mayıs ayında yapılan seçimle Cumhurbaşkanı olan Arayik Harutyunyan yaptığı açıklamada, "18 yaşından büyükler için sıkıyönetim ve genel seferberlik kararı aldım" dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Facebook sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, "Ermenistan'da sıkıyönetim ve genel seferberlik kararı alındı. Otoriter (Azerbaycan) rejimi, Ermeni halkına yeniden savaş açtı" diyerek "öngörülemeyen sonuçları" olabilecek ve Kafkasya'nın ötesine uzanabilecek "büyük bir savaşın" eşiğinde olduklarını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50