banner16

Öztrak: Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorundayız

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin Ermenistan'ın uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyleyerek "Ermenistan’ın bölge barışını tehdit eden tutumu kabul edilemez" dedi. 

28 Eylul 2020
Öztrak: Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorundayız

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklama yapan Öztrak, Türkiye'nin meselenin uluslararası hukuk zemininde çözümü için Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorunda olduğunu vurguladı.

Öztrak, şunları söyledi:

"Ermenistan, uluslararası hukuka aykırı olarak Azerbaycan ile olan ateşkesi bir kere daha bozdu. Azeri yerleşim yerlerini ve sivilleri hedef aldı. Ermenistan’ın bölge barışını tehdit eden tutumu kabul edilemez. Bu, uluslararası hukukun açık ihlalidir. Bu, terördür. Yukarı Karabağ’daki Ermenistan işgali, zaten bölgemizde kanayan bir yaradır. Yıllardır süren bu işgal hem bölge güvenliğini hem de refahını tehdit etmektedir.

Çatışmaların yaşandığı coğrafya ülkemizin Kafkasya’yla bağlantısı için stratejik önemdedir. Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru hattı gibi önemli uluslararası stratejik tesisler çatışma bölgesine yakındır. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti olarak, olayları tüm boyutlarıyla, dikkatlice değerlendirmeliyiz. Meselenin uluslararası hukuk zemininde çözümü için Azerbaycan’a her türlü desteği vermek zorundayız.

Yukarı Karabağ meselesinin barışçıl yollarla çözümü için öncelik bellidir, Ermenistan, daha önce işgal ettiği bölgelerden, askerlerini derhal geri çekmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaşanan saldırıda şehit olan Azeri kardeşlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralılara ise şifa diliyoruz. Azeri kardeşlerimizin ve Azerbaycan’ın acısı bizim de acımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti’yle beraberdir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.