banner16

Yeni Ekonomi Programı yarın açıklanacak

Ekonomide 2021-2023 dönemine ilişkin yol haritası belirlenecek. Ayrıca ekonomik güven endeksi ve dış ticaret verileri de netleşecek. 

28 Eylul 2020
Yeni Ekonomi Programı yarın açıklanacak

Gözler Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) çevrildi. Ekonomide gelecek üç yılın yol haritası olacak programı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklayacak.

Açıklanacak yeni ekonomi programı ile 2021-2023 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi makro göstergeler duyurulacak.

Programda, temel ekonomik büyüklükler yanında, makro politikalar ve hedefler de yer alacak. Koronavirüs salgını kaynaklı gelişmelerin bütçe ve ekonomik hedeflere nasıl yansıyacağı da yakından takip ediliyor.

Diğer yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı ekonomik güven endeksini yarın açıklayacak. Endeks ağustosta 85,9'a yükselmişti.

Çarşamba günü ise dış ticaret verileri netleşecek.

Büyümenin öncü göstergelerinden imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi de perşembe günü açıklanacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50