banner16

Koronavirüs hastası taburcu edildikten 1 saat sonra hayatını kaybetti

Malatya’da Covid-19 tedavisinin tamamlandığı söylenilerek taburcu edilen Bektaş Kaya eve geldikten 1 saat sonra hayatını kaybetti. 

15 Eylul 2020
Koronavirüs hastası taburcu edildikten 1 saat sonra hayatını kaybetti

Malatya’da Covid-19 tedavisinin tamamlandığı söylenilerek taburcu edilen Bektaş Kaya eve geldikten 1 saat sonra hayatını kaybetti.

Cenazenin defnedilmesi için çağrılan belediye ekipleri de gelmezken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ailenin tamamının Koronavirüs'e yakalandığını ve cenazenin saatlerce evde beklediğini söyledi.  

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yaşayan Bektaş Kaya Covid-19 teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Bugün saat 10.00’da tedavisinin tamamladığı söylenerek evine gönderildi. Kaya, evine geldikten 1 saat sonra hayatını kaybetti. Kaya’nın cenazesi sabahtan bu yana evde bekletiliyor.

Kaya’nın durumunu açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin cenazeyi almak için araç dahi göndermediğini ifade ederek, “Pandemi dönemini iyi yönettiğini söyleyenler bir cenazeyi gömmekten aciz. Bu Türkiye’nin gerçeğidir. Türkiye’nin birçok yerinde bu şekilde cenazeler bekliyor. İnsan utanç duyuyor. Ailenin tamamı Korona olmuş durumda. Aradan 7 saat geçmesine rağmen cenaze bekliyor” diye konuştu.

Ağbaba'nın açıklamasından sonra saat 19.00'dan sonra ekiplerin gelerek cenazeyi evden aldıkları bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50