banner16

16 geyiğin avlanacağı ihaleye yürütmeyi durdurma kararı

Bolu İdare Mahkemesi, 16 kızıl geyiğin avlanması yönündeki ihaleye eksik hususların giderilmesi ve delillerin toplanması için yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

14 Eylul 2020
16 geyiğin avlanacağı ihaleye yürütmeyi durdurma kararı

Bolu İdare Mahkemesi, 16 kızıl geyiğin avlanması yönündeki ihaleye eksik hususların giderilmesi ve delillerin toplanması için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bolu’da 16 kızıl geyiğin ihaleyle avlanacağı duyuruldu. İhale ile avlanmasına izin verilecek olan geyikler için ihalelerde muhammen bedel fiyatları ise 8 bin 500 TL ile 34 bin 500 TL arasında belirlendi.

Söz konusu ihale kentte tepki çekti. Tepkiler üzerine Bolu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve hayvanseverler, Bolu İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması yönünde başvuruda bulundu.

YÜRÜTME DURDURMA KARARI VERİLDİ

Başvuruyu değerlendiren Bolu İdare Mahkemesi, 16 kızıl geyiğin avlanması yönünde açılan ihale için eksik hususların giderilmesi ve delillerin toplanması için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararda, "Dava konusu işlemin avlanma ihalesine ilişkin olması ve uygulanmakla etkisi tükenecek mahiyette bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi" denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.