banner16

Gülistan Doku için oturma eylemi başlatan ailesi gözaltına alındı

Aygül Doku ise bir polisin kendisine "Sen bu şehirde neler dönüyor bilmiyorsun" dediğini iddia etti. 

07 Eylul 2020
Gülistan Doku için oturma eylemi başlatan ailesi gözaltına alındı

Kayıp Gülistan Doku'nun annesi ve ablası Dersim Seyit Rıza Meydanı'nda Gülistan Doku'nun arama çalışmalarının durdurulmasını protesto etmek amacıyla oturma eylemi başlattı. Oturma eylemini duyuran Aygül Doku, basına yaptığı açıklamanın ardından polisler tarafından gözaltına alındı. 

Anne Bedriye Doku "Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Nerede Gülistan" diye sordu. Aygül Doku ise bir polisin kendisine "Sen bu şehirde neler dönüyor bilmiyorsun" dediğini iddia ederek şüpheli Zainal Abakov’un da korunduğunu savundu. 

Abla Aygül Doku ise 247 gündür haber alamadıkları Gülistan için oturma eylemi başlattıklarını belirterek, kardeşi bulunana kadar burada eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Anne ve kızı, açıklamanın ardından gözaltına alındı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50