banner16

İstanbul’da bazı evler yıkılacak, otoparka çevrilecek

İstanbul’da dönüşmesi zorunlu binalar, sahiplerinden satın alınıp katlı otoparka çevrilecek. Bu kapsamda özellikle trafiğin yoğun olduğu mahallelerde köhneleşmiş dört-beş bina yıkılacak. 

07 Eylul 2020
İstanbul’da bazı evler yıkılacak, otoparka çevrilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ederken, bir yandan da büyükşehirlerdeki otopark meselesine kalıcı çözüm bulmak için yeni modeller geliştiriyor. Özellikle İstanbul’da yaşanan sıkıntıyı bitirmek için ilçe belediyeleriyle temasa geçilirken, yapılacak çalışmayla hem kentsel dönüşümün sağlanması hem de otopark sorununun çözülmesi amaçlanıyor. Kentsel dönüşümde yeni ayağın otoparklar olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Otopark ciddi bir sorun. Trafik meselesinin olduğu yerlerde birkaç tane binayı dönüştürüp, yerine katlı otoparklar yapacağız” dedi.

Türkiye gazetesinden Önder Çelik’in haberine göre; bütün belediyelere bu konu hakkında yazı yazdıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Gelenlerle çalışmaları yürütüyoruz. Ümraniye, Zeytinburnu, Fatih ve Üsküdar’dan dönüş aldık. Şu anda Ümraniye'de bir örneğini yapıyoruz. Trafik problemini halletmemiz lazım. Bir taraftan da dönüştürmüş olacağız. Her ilçede bir tane örnek yapılsın istiyorum. Her mahallemizde artık köhneleşmiş dört-beş binanın yıkılarak yerine katlı otopark yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.