banner16

Mersin Büyükşehir Belediyesi, artan kadına şiddet vakalarıyla ilgili toplandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu tarafından, pandemi sürecinde ülke genelinde gözlemlenen kadına yönelik şiddet vakalarının artışına ilişkin bir toplantı düzenlendi. 

04 Eylul 2020
Mersin Büyükşehir Belediyesi, artan kadına şiddet vakalarıyla ilgili toplandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi(MBB) Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu tarafından, pandemi sürecinde ülke genelinde gözlemlenen kadına yönelik şiddet vakalarının artışına ilişkin bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, pandemi sürecinde kadın sığınmaevinin tamamen dolduğunu söyledi. Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz da, kadınların pandemi sürecinde, kendilerine şiddet uygulayan erkeklerle daha fazla vakit geçirmek zorunda kaldıklarını, şiddet olaylarına çocukların da tanıklık ettiğini vurguladı.

Pandemi sürecinde kadına şiddet vakalarının artışı ve bu sorunun Mersin’e yansımalarının değerlendirilmesi için MBB tarafından bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadele için kurumların daha fazla koordine olması gerekliliği üzerinde duruldu. Emniyet Müdürlüğü temsilcisi Komiser Tuba Kulak, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) ile şiddet mağduru kadının bir tuşla konum ya da adresini polise bildirebileceğini, böylece şiddet olayına anında müdahale edilebileceğini kaydetti.  Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Duygu Canova da, belediyenin her alandaki kadın odaklı anlayışı gereğince haberlerinde kadın odaklı dil kullandıklarını söyledi.

CANOVA: “BELEDİYEMİZİN KADIN ÖNCELİKLİ POLİTİKALARI VAR”

Canova, “Belediyemizin kadın öncelikli politikaları var. Başkanımız Vahap Seçer, seçim öncesinde de göreve geldikten sonra da kadın politikaları yönünde söylediklerini çok ciddi eylemlere dönüştürdü. Kadın ve Aile hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kurulması başlı başına bu anlamda bir adımdı. Kadına destek verecek kooperatiflerin kurulması, eğitimlerin verilmesi yaptığımız her şeyde sürdürülebilirliği öngörüyoruz. Biz dilimizde de, haberlerimizde de kadın ya da toplum insan odaklı dili ve anlayışı sergilemeye çalışıyoruz” dedi.

Gizli kalmak koşuluyla sığınma evinde kalan kadınlara istihdam yaratıldığını da ifade eden Dokucu, “Zihinsel bir engeli yoksa elimizden geldiğince kadınları iş hayatına yöneltmeye çalışıyoruz. Belediyenin olanaklarından da tabii ki bu anlamda yararlanmaya çalışıyoruz. Üretici kadın pazarları açıyoruz. Üretici kadın pazarlarında da bu kadınlarımıza yer vermek bizim birinci tercihimiz olacak. Çok darda olanın ürününü satabileceği ortamlar yaratmak istiyoruz. Pandemi boyunca tele terapi, psikolojik terapi, yüz yüze terapi, hukuki danışmanlık desteği verdik. Şu anda da kadınlara ve çocuklara mahremiyet eğitimlerini ekleyerek devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni (MERKAM) temsilen toplantıya katılan Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, şiddetle ilgili ne okunursa okunsun çözüm önerilerinin altında mağdurların ele alındığını ama uygulayıcıların da ele alınması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50