banner16

TBMM Başkanı Şentop: Belli suçlarda idam cezası olmalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Çok sınırlı olarak, belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim" dedi. 

04 Eylul 2020
TBMM Başkanı Şentop: Belli suçlarda idam cezası olmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada bazı suçlar için idam cezasının getirilmesini istemiş ve “İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. Türkiye'nin toplumsal dirliği, insan hak ve güvenliği, ilaveten hukuksal istikrar açısından idam cezası mutlaka gündeme alınmalıdır" demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan da Bahçeli’nin bu açıklamasını destekleyen sözler geldi. Marmaraereğlisi adliye binasının yeni yerine taşınması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Şentop, daha önce Anayasa Komisyonu başkanıyken de idam cezasıyla ilgili sözlerini hatırlatarak, “Çok sınırlı olarak, belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim” dedi.

Şentop, hangi suçlara idam cezası getirilmesi gerektiğini ise şöyle sıraladı: “Ben çok sınırlı olarak belli suçlara mahsus olarak idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim. Bunlardan bir tanesi taammüden, tasarlayarak adam öldürme, vahşice adam öldürme, insan öldürme suçları. Bir de bununla alakalı olarak özellikle küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar çerçevesinde. Sadece bunlarla sınırlı olmak kaydıyla idam cezasının olması gerektiğini düşünenlerden birisiyim."

Mevzuatla ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Şentop, taktirin Meclis’te olduğunu kaydederek, “Cezalarda önemli olan caydırıcılık. Şüphesiz her ceza için geçerli. Ama toplumun huzurunun, asayişi, değerlerini ciddi ölçüde sarsan önemli suçlarda caydırıcılık çok  daha önemli” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.