banner16

Kılıçdaroğlu'ndan İnce'nin ihracına ilişkin ilk açıklama!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin yarın başlatacağı 'Memleket Hareketi' için 'Gayet güzel' ifadelerini kullandı. 

03 Eylul 2020
Kılıçdaroğlu'ndan İnce'nin ihracına ilişkin ilk açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında, Gazeteciler Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtlıyor.

(Muharrem İnce'nin Sivas'tan başlatacağı Memleket Hareketi) Daha başlamadı bilmiyorsunuz. Başlayacaktır. Partimizin bir üyesidir. 4 Eylül'de Sivas'ta başlayabilir. Gayet güzel. Bir itirazımız yok. Ülkenin sorunlarını ve çözüm yollarını anlatabilir. Gayet güzel.

(İnce'nin başlatacağı hareket CHP oylarını böler mi?) Hayır bölmez. Türkiye'de bugün bir demokrasi kırıntısı kalmışsa bu CHP sayesindedir. Bizim seçmenimiz de bunun farkında.

İnce'nin başlatacağı hareketin cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde bir etkisi olmaz.

(İnce'nin partiye ve kendisine yönelik eleştirileri. Neden cumhurbaşkanı adayı olmuyor) Dediğim gibi önce ilkeler. İttifak partileri ile hareket etmek durumundayız. Çünkü rejim değiş,. Burejimi yeniden eksenine oturmak için herkesle işbirliği yapmak zorundayız.

Kılıçdaroğu, Muharrem İnce'nin CHP'den ihraç edileceği yönündeki iddialar için, "Bir arkadaşımız dilekçe vermiş. Ben bunu doğru bulmuyorum. Görüşlerini açıkladığı için ihraç edilmesini ben doğru bulmuyorum" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50