banner16

Kılıçdaroğlu: Sorunun barışçıl yollardan çözülmesini istiyoruz

Doğu Akdeniz ve Ege’de Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin sonuna kadar savunulması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, diyalog ve diplomasinin önemine dikkat çekerek “Sorunun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz” dedi. 

01 Eylul 2020
Kılıçdaroğlu: Sorunun barışçıl yollardan çözülmesini istiyoruz

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Doğu Akdeniz ve Ege’deki gelişmeler değerlendirildi.

Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz de MYK’ya katılarak, özellikle Ege’de yaşanan gerginlikler üzerine bilgilendirmede bulundu. Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da Giresun’daki hidroelektrik santrallerine ilişkin sunum yaptı.

Milliyet’in edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Doğu Akdeniz ve Ege’de Türkiye’nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar savunması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca diyalog ve diplomasinin ön planda tutulmasının üzerinde durduğu da ifade edildi. Yunanistan askerinin Meis adasına çıkarılmasının uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Sorunun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz. Yakından takip ediyoruz” dediği aktarıldı.

İNCE'YE YORUM YOK

Toplantıda, bazı genel başkan yardımcılarının, Muharrem İnce’nin 4 Eylül’de Sivas’tan başlatacağı Memleket Hareketi’ne ilişkin değerlendirmeler yaptığı ancak Kılıçdaroğlu’nun bu konuda yorumda bulunmadığı öğrenildi. Toplantıda, partinin 97. kuruluş yıl dönümü olan 9 Eylül’de düzenlenecek etkinlik programı da ele alındı. Hazırlıklara ilişkin sorumluluk, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’ye verildi. Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bugün yapılacak yeni adli yıl açılış töreniyle ilgili yeni bir gelişme de paylaşıldı. Toplantıda, törene CHP adına davet edilen; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar’dan Kovid-19 test sonuçlarının, AK Parti yönetimince istendiği bilgisi verildi. MYK üyelerinin, duruma tepki gösterdiği ve “saygısızlık” olarak nitelendirdiği belirtildi.

ÖZTRAK: AB OYUNA GELMEMELİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, uluslararası anlaşmaları çiğneyerek Meis adasına asker çıkaran Yunanistan’a tepki gösterdi. Öztrak “Avrupa Birliği, Yunanistan’ın oyunlarına gelmemelidir” çağrısı yaptı. Öztrak, Kovid-19 salgınına ilişkin “İşler daha fazla sarpa sarmadan gerekli her türlü önlemi almak zorundayız” dedi. 30 Ağustos ziyareti sırasında Anıtkabir’de toplanan bir grubun, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atmasına tepki gösteren Öztrak, “İsim isim belirlenerek Anıtkabir’e alınanlar arasından, kendini bilmez bir grup, tezahürat yaptı. Atamızın kabrine, edep, adap bilmeyen bu holiganları kim dolduruyor?” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50