banner16

DSÖ’den ‘hayat kurtaran ilaç’la ilgili ilk açıklama: Ölüm oranını azaltan ilk uygulama

DSÖ Genel Direktörü, "Bu tedavi, oksijen desteği ya da solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama" dedi. 

17 Haziran 2020
DSÖ’den ‘hayat kurtaran ilaç’la ilgili ilk açıklama: Ölüm oranını azaltan ilk uygulama

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınını bitirmek için ilaç ve aşı çalışmalarında adeta amansız bir yarış sürerken, İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nin çalışması herkese yeni bir umut oldu. Deksametazon isimli ilacın tedavide etkili olduğu haberleri üzerine Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) ilk açıklama geldi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ilk klinik deneylerin ucuz ve geniş çaplı kullanıma uygun olan deksametazon ilacıyla kritik durumdaki hastaların hayatının kurtarılabileceğini gösterdiğini söyledi.

‘MÜKEMMEL BİR HABER’

Ghebreyesus, “Bu tedavi, oksijen desteği ya da solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama. Bu mükemmel bir haber. İngiliz hükümetini, Oxford Üniversitesi’ni ve bu hayat kurtaran buluşa katkı sağlayan tüm hastaneleri ve hastaları tebrik ediyorum” dedi.

‘KULLANIMINI AÇIKLAYACAĞIZ’

Araştırmacıların kendileriyle paylaştığı sonuçlar ışığında geniş çaplı incelemelere başladıklarını duyuran Ghebreyesus, “Önümüzdeki günlerde ilacın Covid-19’a karşı nasıl ve hangi aşamada kullanılacağına ilişkin klinik değerlendirmelerimizi paylaşacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.