banner16

Erzincan’daki yaban keçileri de kurtuldu

Erzincan İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla Erzincan’daki yaban keçileri de kurtuldu. 

31 Ağustos 2020
Erzincan’daki yaban keçileri de kurtuldu

Erzincan İdare Mahkemesi, Tarım ve Orman Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü’nün Erzincan’da 26 yaban keçisinin avlanması için açtığı ihale hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Cumhuriyet'ten Kayhan Ayhan'ın haberine göre Salda İçin Türkiye Grubu katılımcısı veteriner hekim Askar Altınöz, Erzincan İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Mahkeme, “Nesli yok olma tehlikesi altında bulunan tür ve bunların yaşama ortamlarının korunması esastır”, “Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır” maddelerinin ihlali gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu.

Mahkemenin kararına sevindiğini söyleyen Askar Altınöz, “Yaban yaşam canlıları için yaşamak haktır, bizler yaşatmak için varız ve yaşatmaya da devam edeceğiz” dedi.

Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk ise “Her cana sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50