banner16

Birleşmiş Milletler: Turizmde 120 milyon kişi işini kaybedebilir

Birleşmiş Milletler turizmde gelir kaybının koronavirüs nedeniyle 1,2 trilyon dolara ulaşabileceğini vurgulayarak 120 milyon kişinin işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. 

25 Ağustos 2020
Birleşmiş Milletler: Turizmde 120 milyon kişi işini kaybedebilir

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüsün turizme etkilerine ilişkin bir rapor açıkladı.

Turizmin her 10 kişiden birine istihdam sağladığına ancak salgının turizm sektörünü de vurduğuna dikkati çeken Guterres, ''2020'nin ilk beş ayında uluslararası turist girişleri yarıdan fazla azaldı ve turizmden elde edilen ihracat gelirlerinde 320 milyar dolarlık bir kayıp yaşandı'' dedi. Turizmde gelir kaybının 1,2 trilyon dolara ulaşabileceği uyarısı yapan Guterres, ''120 milyon kişi işini kaybetme riskiyle karşı karşıya'' diye konuştu.

Euronews'teki habere göre Guterres, turizm sektöründe teknoloji kullanımının en üst düzeye çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı da (UNCTAD) geçtiğimiz ay Covid-19 salgınının sebep olduğu ekonomik gerilemenin etkisiyle dünya turizm sektöründe bu yıl 1,2 trilyon dolar kayıp yaşanabileceği tahminini paylaşmış, durgunluğun sürmesi halinde sektördeki küresel kaybın, 2,2 trilyon dolara yükselebileceği uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.