banner16

Rusya'dan aşıyı alacak ilk ülke belli oldu

Rusya’da Gamaleya Enstitüsü’nün geliştirdiği ve Rusya Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı aşıyı alacak ilk ülkenin Belarus olacağı belirtildi. 

24 Ağustos 2020
Rusya'dan aşıyı alacak ilk ülke belli oldu

Rusya'nın geçtiğimiz günlerde tescile ettiği ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in duyurduğu koronavirüs aşısına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Üretim kapasitesinde hedefin belli olmasının ardından aşının gönderileceği ilk ülke de belli oldu.

Gamaleya Enstitüsü’nün geliştirdiği ve Rusya Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı aşıyı alacak ilk ülkenin Belarus olacağı belirtildi.

RESMİ OLARAK DUYURULDU

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun basın ofisinden yapılan açıklamada, Lukaşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, aşıyı ilk Belarus’un alacağına karar verildiği ifade edildi.

Basın ofisinden yapılan açıklamada, “İki devlet başkanı Belarus vatandaşlarının gönüllü olarak üçüncü aşamada aşıyı alacakları kararı verildi. Böylelikle Belarus, Rusya’nın aşısını ithal edecek ilk ülke olacak” denildi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50