banner16

Koronavirüsün yeni türü yayılıyor olabilir!

Son günlerde, Çin'in başkenti Pekin'de COVID-19 vakalarının aniden artmasının virüsün "daha bulaşıcı yeni bir türü” kaynaklı olabileceği belirtiliyor. 

16 Haziran 2020
Koronavirüsün yeni türü yayılıyor olabilir!

Şimdiye kadar Pekin'deki 20 mahalle "orta derecede riskli” ilan edilirken kente seyahatlerin yoğun yapıldığı güneydeki bazı diğer şehirlerde de karantina uygulamasına geçildi.

Çinli yetkililer yüksek vaka sayılarının "son derece ciddi” olduğunu belirtirken salgında ülke içinde bir "ikinci dalga" endişesi de sık sık dile getiriliyor.

VİRÜSÜN YENİ TÜRÜ MÜ?

Çin yerel medyasında konuşan Wuhan Üniversitesi'nin Patojen Biyoloji Departmanı'ndan Yang Zhangiu, yeni ortaya çıkan vakaların Wuhan'daki türünden farklı olarak virüsün "yeni ve daha bulaşıcı bir türünden” kaynaklandığına inandıklarını belirtti.

Devlet medyasında yer alan haberlere göre virüs, üzerinde ithal edilen somon balıklarının kesildiği bir et kesme tahtasında tespit edildi. Ancak söz konusu artışa yol açan virüsün yeni bir türü olup olmadığı halen yetkililer tarafından tümüyle açıklığa kavuşturulmuş değil.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Direktörü Mike Ryan, Çinli yetkililerden Pekin'deki vakalara yol açan virüsün genetik bilgilerini kendileriyle paylaşmalarını beklediklerini dile getirirken "Böylesine bir vaka kümelenmesi endişe verici ve araştırılıp kontrol altına alınmalı” dedi.

Aniden yükselen vakalarla bağlantılı gıda pazarında 8 binden fazla kişi çalışıyor ve her gün 200 binden fazla kişi burayı ziyaret ediyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.