banner16

Almanya'dan flaş Türkiye'ye seyahat açıklaması!

 

11 Haziran 2020
Almanya'dan flaş Türkiye'ye seyahat açıklaması!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, başkent Berlin’de koronavirüs süreciyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Maas, seyahat kısıtlamaları ve uyarılarına da değindi.

Maas, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının ne zaman kaldırılacağı ile ilgili Ankara ile 'yakın iş birliği' içerisinde olduklarını söyledi. 

Koronavirüs nedeniyle uygulanan seyahat uyarılarının kaldırılmasının birden fazla faktöre bağlı olduğunu ifade eden Maas, bunlar arasında vaka sayıları ve sağlık sistemindeki kapasite seviyesi olduğunu vurguladı.

Almanya daha önce AB üyesi ve Schengen bölgesi ülkeleri ile İngiltere'ye seyahat yasağını 15 Haziran'da kaldırma kararı almış, AB dışı bazı ülkelerle ilgili de istisna kararlar alınabileceği vurgulanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.