banner16

Demir ve demir dışı metallerden 4,5 milyar dolarlık ihracat

Türkiye'nin toplam ihracatından yüzde 5 pay alan sektör, ocak-temmuz döneminde en fazla ihracatı 547 milyon dolar ile Almanya'ya yaptı. Sektörün ihracatı geçen ay yüzde 6,5 arttı. 

17 Ağustos 2020
Demir ve demir dışı metallerden 4,5 milyar dolarlık ihracat

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nden (İDDMİB) yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin toplam ihracatına aralıksız katkı veren demir ve demir dışı metaller sektörü, yılın 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

EN FAZLA İHRACAT ALMANYA'YA

Türkiye'nin toplam ihracatından yüzde 5 pay alan sektör, en fazla ihracat yapan 6'ncı sanayi kolu oldu. Ocak-temmuz döneminde en fazla ihracat 547 milyon dolarla Almanya'ya yapıldı. ABD'ye ihracat ise bu dönemde yüzde 13 arttı.

Sektörün temmuz ayı ihracatı ise 767,3 milyon dolar olarak hesaplandı. Demir ve demir dışı metaller, ihracatta geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 6,5 artış göstererek hızla toparlanan sektörler arasında yerini aldı.

Demir ve demir dışı metaller sektörünün en çok ihracat yaptığı bölge olan AB ülkelerine ihracat, temmuz ayı itibarıyla 375,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Aylık bazda en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında 85,3 milyon dolar ile Almanya ilk sırada yer alırken, Almanya'yı, 38,9 milyon dolar ile Romanya ve 37,8 milyon dolar ile Çin takip etti.

"FARKLI ENSTRÜMANLAR GELİŞTİRDİK"

İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, birlik olarak ihracatın sekteye uğramaması adına farklı enstrümanlar geliştirdiklerini ve hızlıca aksiyon aldıklarını bildirerek, şunları söyledi:

"Aldığımız bu hızlı aksiyon, kriz dönemini fırsata çevirmemize vesile olarak fiziki ve geleneksel pazarlama yöntemleri dışında da satış yapmanın, müşteri portföyünü artırmanın mümkün olabildiğini bizlere gösterdi. Diğer yandan, 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefimiz olan ABD'ye ihracatımız temmuzda yüzde 13 arttı. Bu, ülkemiz ve sektörümüz adına son derece sevindirici bir gelişme. Temmuz ayı itibarıyla tüm sektörlerimiz yeni normal düzende ülkemizin geleceği için üretmeye ve ihraç etmeye devam ediyor. Her sektörden üyelerimiz ile yakın temasta ve iletişim halindeyiz. Üyelerimizden gelen bilgiler doğrultusunda, ihracat taleplerinin arttığını ve önümüzdeki birkaç ay içerisinde çoğalan ivme ile ihracatımızın artacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sabır, sebat ve yüksek gayretlerimiz meyvelerini verecek, buna yürekten inanıyoruz."

SANAL FUAR

Yeni normalde değişen ihtiyaçlara karşılık geleceğini düşündükleri projeleri hızla hayata geçirdiklerini belirten Öztiryaki, "Bunlardan biri de sanal fuarımız. Projemizin benzerlerinden farkı, 365 gün açık stantlarımızla hizmet verecek bir fuar olması. Sektör firmalarımıza ücretsiz sunduğumuz bu hizmetimiz ile firmalarımız, ürünlerini tüm sene online olarak sergileyip pazarlama imkanı bulacak. Bizler de onlar için dünyanın her bir yanından ziyaretçi gelmesi için aralıksız çaba ve çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.