banner16

Whatsapp'ta para transferi dönemi başladı!

 

16 Haziran 2020
Whatsapp'ta para transferi dönemi başladı!

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın bir süredir Hindistan'da test ettiği para gönderme özelliği Brezilya'da tam olarak faaliyete geçti.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook hesabından Brezilya'da yaşayan kişilerin WhatsApp'ta para transferi yapabileceğini duyurdu. Zuckerberg, Facebook'taki açıklamasında, WhatsApp'ta para transferinin fotoğraf göndermek kadar kolay bir işlem olduğunu belirtti. 

İlk olarak 2018'de Hindistan'da denenmeye başlanan özellik Facebook Pay üzerinden kullanılıyor.

Whatsapp'ın para transferi özelliği Türkiye'de henüz kullanıma sunulmadı. 

WHATSAPP'TA PARA TRANSFERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

WhatsApp'ta para transferi yapmak için WhatsApp hesabına banka veya kredi kartı numarasını girmek yeterli. Para transferi özelliğinin güvenliği, PIN ve parmak iziyle sağlanıyor.

WhatsApp'ta mesajlaşma ekranındaki para gönderimi seçeneğine tıklayıp, miktarı girip, parmak izi okutulduğunda para karşı tarafa gönderilmiş oluyor. Ayrıca bu uygulamayla karşı taraftan belirli miktar para talep etmek de mümkün.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50