banner16

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Tatar’dan Doğu Akdeniz mesajı

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Tatar, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime ilişkin olarak, "Doğu Akdeniz'de Türkiye ve biz, hakkımızı arıyoruz ancak hakkımızı da yedirtmeyiz" dedi. 

13 Ağustos 2020
Kuzey Kıbrıs Başbakanı Tatar’dan Doğu Akdeniz mesajı

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tatar, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin, "Doğu Akdeniz'de Türkiye ve biz, hakkımızı arıyoruz ancak hakkımızı da yedirtmeyiz. Doğu Akdeniz'de haklarımızın müdafaasında Türkiye ile yüzde yüz uyumlu hareket etmek bizlerin felsefesidir" ifadelerini kullandı.

Kapalı Maraş'ın açılması konusunu değerlendiren Başbakan Tatar, "Bizim düşüncemiz, oradaki mal ve mülklerin eski sakinlerine iade edilmesi şartıyla Maraş'ın açılmasıdır. Bu saatten sonra artık bunu (Maraş'ın açılması) daha da geciktirmenin anlamı yok" dedi.

Tatar, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs’a pandemi hastanesi yapacağını açıklarken, "Türkiye, KKTC'ye 100 yataklı hastane yapma kararı aldı. İnşallah, gelecek hafta pandemi hastanesinin temelinin atılması planlanıyor" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.