banner16

CHP Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka: İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, parti genel merkezinde yaptığı konuşmada 'İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir' dedi. 

13 Ağustos 2020
CHP Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka: İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz

CHP Kadın Kolları, iktidar çevrelerinin ‘kaldırılmasını’ istediği İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ise parti genel merkezinde yaptığı konuşmada “İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir” dedi.

Nazlıaka'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye'de sosyal devlete ve adalete, ekmek gibi, su gibi ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Bugün ülkemizin her bir köşesi işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik ve şiddet ile kaynarken, siyasi iktidar yangına benzin dökecek kadar kontrolünü yitirmiş kararlar alıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1 Aralık 1923'te İzmir'de yaptığı konuşmada ‘Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur' diyor. Biz, bu sözün söylendiği tarihten 97 yıl sonra İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırılarla mücadele ediyoruz. Kazanan mutlaka biz olacağız.

Ülkemizde tüm kadınlar haklarını tek tek öğrenip savunana kadar sokak sokak gezeceğiz, anlatacağız, dertleşeceğiz. Bu ülkenin onurlu ve mutlu yarınlarının yükseleceği eller, bizim ellerimiz. İstanbul Sözleşmesi kalacak! Siz gideceksiniz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.