banner16

Sırp turistlere Yunan tuzağı

Sırp haber sitesi Blic’te yer alan bir habere göre, Yunanistan'da tatil rezervasyonu yapan yüzlerce Sırp turist ailesi Yunanistan’ın Bulgaristan sınırında bulunan Promaçonas gümrüğünde Yunanistan yetkililerinin tuzağına düştü. 

16 Haziran 2020
Sırp turistlere Yunan tuzağı

Yunan otellerinde rezervasyon yaptırıp ödemeleri yapan Sırp turistler Yunan makamları tarafından girişlerine izin verileceği garanti edildiği için Yunan-Bulgar sınırına geldiklerini belirttiler.

Promaçonas’tan Yunansitan’a giriş yapamayan Sırp turistlerin Kuzey Makedonya’da giriş yapmayı denedikleri ama, başarılı olamadıkları bildiriliyor.

YÜZLERCE TURİST AİLESİ MAĞDUR

Gelen bilgilere göre, Yunan hükümetinin tutum değişikliğinin ardında,  AB önerisini izlemeye karar vermesi yatıyor. Yüzlerce turist ailesi çocuklarıyla birlikte Yunanistan sınırında mağdur durumda.

Sırp haber sitesi Blic’in haberinde, Belgrad'dan Igor Milanoviç’i mağdur turistlerden irisi olarak gösterdi. Milanoviç, uzun bir yol katettiklerini ve çok para harcadıklarını ve şu anda Bulgaristan-Yunan sınırında seyahatlerini sürdürme şansı olmadan sıkıştıklarını söyleyerek yardım istiyordu.

SIRP DIŞİŞLERİ BAKANI: YUNANİSTAN SÖZ VERDİ

Konu hakkında açıklama yapan Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Daciç, ülkesinin Yunan makamlarından sınırın 15 Haziran'dan itibaren turistlere açık olacağına dair bir söz aldığını vurguladı.

Daciç şöyle devam etti: “Görünüşe göre Yunan makamları arasında anlaşmazlıklar var. İçişleri bakanlığı sınırın kapatılmasını emretti, dışişleri bakanlığı ise Sırbistan'dan gelen turistler için farklı bir emir yayınladı.

Şu anda bir çözüm bulmaya çalışıyoruz ve Yunan makamlarına resmi bir soru gönderdik. Gün içinde bir cevap bekliyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.