banner16

Alevilerin kutsal mekanlarından Munzur Gözeleri'ndeki projeye karşı Birlik Cemi yapıldı

Munzur Gözleri'nde hayata geçirilmeye çalışılan peyzaj projesine karşı inanç-kanaat önderleri ve halk beraber Birlik Cemi yaptı. 

12 Ağustos 2020
Alevilerin kutsal mekanlarından Munzur Gözeleri'ndeki projeye karşı Birlik Cemi yapıldı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bulunan ve Alevi halkı için kutsal mekanlardan birisi olan Munzur Gözeleri için bölge halkına ve STK’lere danışılmadan hazırlanan peyzaj projesinin uygulanmaması bölge halkı tepkisini dile getirmeye devam ediyor. 

Dün, Munzur Gözleri'nde hayata geçirilmeye çalışılan peyzaj projesine karşı inanç-kanaat önderleri ve  halk beraber Birlik Cemi yaptı.

Ocaklar ve inanç önderleri yapılan etkinlik sırasında Munzur Gözleri'nde her türlü yapılaşmaya karşı olduklarını dile getirdi. 

Munzur Gözeleri 2001 yılında Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1.Derece Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmişti. Alan aynı zamanda uluslararası sözleşmeler ile de koruma altında bulunuyor. 

Munzur Özgür Aksın Meclisi, iki gün önce  Munzur Gözeleri Peyzaj Projesi’ne karşı imza kampanyası başlatmıştı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.