banner16

Alman sağlık bakanı: Rusya’nın ‘korona’ aşısına dair şüphe duyuyorum

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Rusya’nın Kovid-19 aşısına düzenleyici onay veren ilk ülke olmasına şüpheyle yaklaştığını belirtti. 

12 Ağustos 2020
Alman sağlık bakanı: Rusya’nın ‘korona’ aşısına dair şüphe duyuyorum

Sovyetler Birliği tarafından fırlatılan dünyanın ilk uydusuna ithafen ‘Sputnik V’ diye adlandırılacak aşı, henüz son denemelerini tamamlamadı. Aşı, düzenleyici onayı iki aydan kısa süren insan testlerinden sonra aldı.

Spahn, Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada, “İlk olmak değil etkili, test edilmiş ve dolayısıyla güvenli bir aşıya sahip olmak önemli” dedi.

Spahn, şöyle konuştu: “Böyle bir aşıya güvenmek için, bir pandemi sırasında bile, çalışmaları ve testleri doğru bir şekilde yapmak ve özellikle bunları halka açık hale getirmek çok çok önemli. Sorun şu ki, Rus yetkililer açık olmadığı için bu aşı hakkında çok az şey biliyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50