banner16

BDDK'dan vatandaşlara 'tefeci' uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yurttaşları tefecilere ve yasa dışı kredi ilanlarına karşı uyardı. 

06 Ağustos 2020
BDDK'dan vatandaşlara 'tefeci' uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yurttaşları tefecilere ve yasa dışı kredi ilanlarına karşı uyardı.

BDDK, yaptığı açıklamada, kredi çekmek isteyen yurttaşları sadece yetkili kurumlara başvurmaları konusunda uyardı.

“SUÇ İŞLENİYOR”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi arayışında olan yurttaşları aydınlatmak için açıklama yaptı. BDDK’dan yapılan açıklamada, “Yalnızca yetkilendirilmiş kuruluşlardan” karşılanması ve “Bunların dışındaki kişi ve kuruluşlara itibar” edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Yurttaşların uyarıldığı açıklamada, “Bilindiği üzere, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nda düzenlenen faaliyetlerde bulunulabilmesi için Kurumumuzdan gerekli izinlerin alınması zorunlu olup, bu zorunluluğa uyulmadan söz konusu faaliyetlerde bulunulması anılan Kanun kapsamında suç olarak nitelendirilmiştir” denildi.

“YALNIZCA RESMİ KURUMLARDAN KARŞILANMALI”

Yaygın olarak internet üzerinden dolandırıcılık ve tefecilik yapıldığı belirtilen açıklamada, “Son dönemde Kurumumuzdan gerekli izinler alınmaksızın özellikle internet siteleri vasıtasıyla, banka adı ya da banka gibi faaliyet gösterildiği izlenimi uyandıran söz ve deyimler kullanılarak başta kredi kullandırma vaadi olmak üzere muhtelif gerekçelerle vatandaşlarımızdan para talep edildiği görülmektedir. Bu bağlamda, yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilmesini teminen, vatandaşlarımızın kredi ihtiyaçlarını yalnızca Kurumumuzun resmi internet adresinde (https://www.bddk.org.tr) yer alan ‘Kuruluşlar’ sekmesinde listelenmiş olan yetkilendirilmiş kuruluşlar aracılığıyla karşılamaları ve bunların dışındaki kişi ve kuruluşlara itibar etmemeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.