banner16

Dolar 7,10'u aştı; euro rekor tazeledi

ABD'de her an açıklanması beklenen yeni teşvik paketinin verdiği moralle küresel piyasalarda alıcılı bir gün yaşanırken Borsa İstanbul'da hafif satıcılı bir seyir söz konusu. TL'de değer kayıpları da sürüyor. Euro/TL 8,45'in üzerine çıkarak rekor tazeledi. Dolar/TL ise 7,10'u aştı. 

06 Ağustos 2020
Dolar 7,10'u aştı; euro rekor tazeledi

Küresel piyasalarda ABD'nin yeni koronavirüs yardım paketinin her açıklanabileceğine dair beklentiler risk iştahını bir miktar artırıyor. ABD borsalarında dünkü pozitif kapanışların ardından ABD vadelileri de artıda. Asya'da ise Japonya ve Çin borsalarındaki sınırlı düşüş dışında ağırlıklı olarak yeşil ekranlar görülüyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,3'ler civarı artışla son altı buçuk ayın zirvesini gördü.

EURO/TL REKOR TAZELEDİ; DOLAR/TL 7,10'U ULAŞTI

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,11 azalışla 1.090,61 puandan başladı. TL'de yaşanan sert değer kayıplar devam ederken saat 10:10 itibarıyla dolar/TL, 7,10'un üzerinde el değiştiriyor. Euro/TL ise tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 7,44540'tan değerleniyor.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Altın, doların iç karartıcı ABD istihdam verisinin etkisiyle değer kaybetmesine, koronavirüs salgınına yönelik endişelerin altına olan talebi artırmasının da eklenmesiyle dün
rekor seviyeye yükseldi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 2.055 dolar ile tarihi rekor seviyeye yükseldikten sonra 2.042 dolar seviyesinden işlem görüyor. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,4 yükselerek 2.056 dolar seviyesinde bulunuyor.

PETROL FİYATLARI YATAY

ABD ham petrol stoklarının beklenenden az olması ile dün son beş ayın zirvelerini gören petrol fiyatları, artan koronavirüs vakalarının talep üzerinde etkisi olacağı endişeleriyle çoğunlukla yatay seyretti.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0,2 değer kazanarak 45,25 dolar seviyesine yükseldi.

ABD hafif ham petrolü yüzde 0.1 değer kaybederek 42.16 dolar seviyesine geriledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50