banner16

IMF: Ekonomi daha kötüye gidecek

 

16 Haziran 2020
IMF: Ekonomi daha kötüye gidecek

Uluslararası Para Fonu (IMF), ülke ekonomilerine ilişkin bu ay yapılacak büyüme tahminlerinin önceki tahminlere göre daha düşük seviyede olduğunu açıkladı. Son olarak IMF bu senelik büyüme tahminini yüzde 3,3'ten yüzde eksi 3'e düşürmüştü.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın katıldığı bir telekonferansta yaptığı açıklamada dünya ekonomisinin yüzde 3 daralacağına dair öngörülerini hatırlatırken, "Haziran ayında bir sonraki tahminlerimizi yapacağız ve daha da kötü olacak. Ülkelerin birçoğuna ilişkin tahminlerimizi aşağı yönlü revize ederken, az sayıda ülke için yukarı yönlü revizyon yapabileceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖNLEMLERİN MALİYETİ 10 TRİLYON DOLAR

İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana hiçbir krizin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kadar küresel olmadığına vurgu yapan Georgieva, yaklaşık 170 ülke ekonomisinin bu yılı daha düşük kişi başı milli gelirle tamamlayacağını açıkladı. Bununla birlikte koronavirüs salgınına yönelik mali önlemlerin tutarının 10 trilyon doları bulduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50