banner16

Koronavirüse yakalanan temizlik işçisi: Ekipman bulamadık

 

16 Haziran 2020
Koronavirüse yakalanan temizlik işçisi: Ekipman bulamadık

Ankara’da bir hastanede temizlik işçisi olarak çalışırken koronavirüse yakalanan Reyhan Boran Karadeli, ekipman sorununa dikkat çekti.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı İbni Sina Hastanesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Reyhan Boran Karadeli koronavirüse yakalandı. 7 Haziran tarihinde yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan Karadeli, yaşadıklarını BirGün’den İsmail Arı’ya anlattı.

Karadeli, “Pandemi sürecinde hastanede çalışan temizlik işçileri olarak yaşadığımız zorlu süreçte kendi endişelerimiz yetmezmiş gibi bir de ekipman bulamama sıkıntısına maruz kaldık” dedi ve ekledi: “Bizim de kendimize göre endişelerimiz vardı. ‘Acaba bize de bulaşır mı, ailelerimizi hasta eder miyiz’ derken ekipman bulamadık.”

OĞLU ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYOR

Karadeli, sözlerini şöyle tamamladı: “Oğlum 18 yaşında, üniversiteye hazırlanıyor ama koronavirüs test sonucum pozitif çıktı. Şu an hastanede yatıyorum, tüm bunlar ben de ciddi bir baskı oluşturdu. Tüm bunların yanında Ankara’da 141 sağlık çalışanın testinin pozitif çıkması ve bunlardan da 66’sının temizlik işçisi olması çok dikkat çekici. Bizi kim koruyacak?”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.